duminică, 14 februarie 2016

Chec Valentine’s Day


De ziua indragostitilor m-am gandit sa pregatesc un chec delicios pe care l-am vazut pe blogul Laurei. Va invit si pe voi sa-l testati.

Ingrediente (forma chec 20 x10 cm):
-pentru aluat Inimioare roz (forma rotunda 26 cm):
2 oua
180 g faina
120 g zahar
50 ml ulei de floarea soarelui
65 ml iaurt natural
4 g praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 varf cutit sare
6 g colorant rosu gel

-pentru aluat cacao:
3 oua
200 g faina
30 g cacao
150 g zahar
125 ml iaurt natural
100 ml lapte
50 ml ulei de floarea soarelui
5 g praf de copt
1 varf cutit sare
-pentru glazura ciocolata:
75 ml frisca lichida
50 g ciocolata neagra (50% cacao)

Mod de preparare aluat Inimioare roz:
Spargi ouale intr-un vas, adaugi sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixezi pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.


Adaugi iaurtul si uleiul si amesteci, cu o lingura, pana la omogenizare.


Adaugi faina cernuta cu praful de copt si mixezi pana cand faina este perfect inglobata in aluat.
La sfarsit adaugi colorantul si amesteci cu lingura pana cand obtii un aluat roz si uniform. 



Pentru a obtine inimioare rosii, poti adauga mai mult colorant, dar cu grija sa nu depasesti doza recomandata de producatorul colorantului (in general se mentioneaza pe ambalajul colorantului cate grame se pot folosi pentru o anumita cantitate de aluat).
Ungi forma cu unt si tapetezi fundul cu hartie de copt, iar marginile cu faina.
Pui aluatul in forma, il nivelezi 


si il introduci in cuptorul preincalzit la 180°C. Coci blatul pentru 20 minute.
Scoti forma din cuptor, lasi blatul cca 10 minute sa se raceasca in forma, apoi il rastorni pe un gratar.


Dupa ce s-a racit complet, indepartezi cu grija, cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, crusta formata la suprafata, pe marginile si in partea inferioara a blatului.


Decupezi blatul, cu ajutorul unei forme, in inimioare. 


Mod de preparare aluat cacao:
Spargi ouale intr-un vas, adaugi zaharul si sarea si mixezi pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
Adaugi iaurtul, uleiul si laptele si amesteci, cu o lingura, pana la omogenizare.
Adaugi faina amestecata cu praful de copt si mixezi pana cand obtiim un aluat uniform. 



Mod de preparare glazura de ciocolata:
Pui frisca intr-o craticioara pe foc mic. In momentul in care se apropie de punctul de fierbere, stingi focul si adaugi ciocolata tocata marunt. Amesteci pana cand ciocolata este complet topita.


Lasi glazura sa se raceasca, la temperatura camerei, pentru cca 20-30 minute, sau pana cand consistenta devine usor cremoasa.

Asamblare:
Adaugi, in tava de chec tapetata cu unt si faina, jumatate din cantitatea totala a aluatului cu cacao.
Asezi inimioarele, in lungul formei, in doua siruri paralele. Inimioarele se aseaza pe una dintre parti in forma, astfel incat varfurile inimioarelor de pe un rand sa fie fata in fata cu varfurile inimioarelor de pe randul opus.


Acoperi inimioarele cu restul aluatului de cacao si lovesti usor forma de chec de masa astfel incat aluatul sa acopere in totalitate inimioarele roz.


Coci checul, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 35-40 minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, introduci o scobitoare in centrul checului. Daca iese curata, checul este copt, daca nu, il mai coci 5 minute si repeti testul.
Scoti checul din cuptor, il lasi cca 10 minute sa se raceasca in forma, 


apoi il rastorni pe un gratar si il lasi sa se raceasca complet. Eu am folosit o forma de silicon si s-a labartat putin checul. Va recomand sa folositi o tava din tabla pentru a obtine un chec mai frumos ca al meu. Totodata va recomand sa folositi o forma de inimioara mai mare pentru a decupa inimioarele. Urmatoarea marime pe care o aveam eu era prea mare si riscam sa-mi ramane inimioarele neacoperite.


Dupa ce s-a racit, adaugi glazura de ciocolata.


Tai checul si il servesti alaturi de o cana de lapte. 



Va doresc petrecere frumoasa alaturi de cel iubit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu