sâmbătă, 9 aprilie 2016

Coronita cu spanac si broccoli



Am pregatit recent aceasta coronita delicioasa si va invit sa o testati si voi. Daca doriti puteti incerca si o varianta cu ciuperci si ardei .


Ingrediente:
-pentru aluat: 
200 g faina
100 g unt
1 ou
6 linguri apa
un praf sare
-pentru umplutura: 
100g kaiser
300g spanac
100g broccoli
1/2 ardei rosu
o legatura ceapa verde
1 catel usturoi
80g telemea
1 ou + 1 galbenus
Sare
Piper
Susan alb si negru
2 linguri lapte

Mod de preparare:
Din apa, unt, faina, ou si sare framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii marunte. Speli buchetelele de broccoli, apoi le pui la fiert in apa cu sare pentru 2-3 minute.
Calesti kaiserul si apoi adaugi ceapa verde tocata si o calesti in grasimea lasata de kaiser. 

Adaugi spanacul, broccoli, usturoiul zdrobit si ardeiul tocat cubulete 

si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de legume. 

Lasi sa se raceasca compozitia apoi adaugi telemeaua data pe razatoarea mica si oul batut. 

Adaugi sare si piper dupa gust si omogenizezi.

Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia de aluat. Decupezi aluatul cu ajutorul unui capac cu diametrul de 24-26 cm si apoi asezi foaia de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Asezi umplutura pe margini lasand un cerc in mijloc liber. 

Cu un cutit foarte ascutit tai cercul astfel incat sa formezi 8 triunghiuri. 

Iei fiecare triunghi in parte si il suprapui peste umplutura apasand putin la capat cu degetul ca sa nu se desprinda la copt. 

Ungi deasupra cu galbenus batut cu lapte, presari susan 

si introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute. 

Va doresc pofta buna!

2 comentarii:

  1. E minunat ce ai facut tu aici! Arata tare bine si apetisant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc de apreciere! Va invit sa o testati deoarece este si delicioasa! ;)

      Ștergere