joi, 28 aprilie 2016

Piept de curcan in aluat de branza cu nuci



Pentru masa de Paste, va invit sa incercati un aperitiv delicios, care poate fi pregatit atat cu carne de curcan cat si cu carne de pui.


Ingrediente:
2 bucăţi piept de curcan (250-300g fiecare)
2 linguri ulei
7-8 felii de bacon
1 ou
sare
piper

Pentru aluat:
75 g nucă măcinată
250 g brânză de vaci
250 g făină
1 ou
8 linguri lapte
50 ml ulei
1 praf de sare

Mod de preparare:
Condimentezi cu sare şi piper bucăţile de piept şi le rumeneşti uşor, pe toate părţile, în două linguri de ulei încins, după care le laşi să se răcească.



Pentru aluat, amesteci nuca măcinată cu brânza de vaci, 



laptele, făina, oul, uleiul, un praf de sare 


şi frămânţi. 



Îl împarţi în jumătate şi întinzi două foi subtiri (3mm). 


Acoperi bucăţile de carne cu felii de bacon 


şi le îmbraci în aluat, prinzând la capete.


Le ungi cu ou bătut 


şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 45-50 de minute. 


Poti servi pieptul de curcan cu salata de sfecla rosie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu