vineri, 8 aprilie 2016

Terina cu legume



Daca doriti sa pregatiti un aperitiv festiv, usor de preparat, sanatos si gustos, va invit sa incercati reteta de mai jos.

Ingrediente:
100g  broccoli
100g mazare
100g fasole verde
1 morcov mare
1/2 ardei gras rosu
4 oua
300ml smantana
sare
piper
unt pentru uns tava

Mod de preparare:
Cureti morcovul si il speli impreuna cu restul legumelor. Tai morcovul si ardeiul in cubuletele, 


iar buchetelele de broccoli in jumatate si asezi toate legumele intr-un vas de pregatit la aburi sau pe o sita pe care o asezi pe un vas cu apa clocotita. 


Le lasi acoperite circa 10-15 minute.
Bati ouale bine, adaugi smantana, condimentezi cu sare si piper si omogenizezi. Pui legumele racite in compozitia de oua si amesteci.


Ungi un vas cu unt, torni amestecul, 


il acoperi cu folie de aluminiu, il asezi intr-un vas mai mare, pe care il umpli cu apa clocotita.


Introduci totul in cuptorul incins la 160 grade C pentru o ora, dupa care scoti folia si mai lasi 20 de minute.


Scoti vasul din baia de aburi, lasi terina sa se raceasca 


si o servesti taiata felii. 




 Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu