joi, 14 aprilie 2016

Tort cu mere, caramel si frisca



Acesta este tortul copilariei mele, pe care mama il pregatea destul de des si mie imi placea grozav de mult. Este delicios, usor de pregatit si va invit sa-l incercati si voi.

Ingrediente:
10 mere mari
100 g nuci
1 lingurita scortisoara
3 oua
1 lingurita praf de copt
1 varf sare
20 linguri zahar
5 linguri faina
200 ml frisca
20 g ciocolata


Mod de preparare:
Cureti merele si le tai cubulete de dimensiuni potrivite si le pui la calit intr-un vas, impreuna cu nucile taiate in bucatele mici si o lingurita de scortisoara. 




Pui 15 linguri de zahar la topit intr-o cratita rotunda si amesteci continuu, sa nu se arda. 




Dupa ce s-a topit complet distribui zaharul topit pe peretii cratitei si lasi sa se raceasca.



Intre timp faci blatul: separi albusurile de galbenusuri, le bati spuma, apoi adaugi zaharul ramas (eu l-am facut pudra pentru a se topi mai usor) si bati in continuare. Treptat adaugi galbenusurile, praful de copt si faina cernuta si amesteci de jos in sus cu o lingura de lemn.




Pui merele in cratita, peste zaharul ars 




si adaugi blatul 



apoi introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 45-50 de minute. Dupa ce a trecut testul cu scobitoarea scoti cratita din cuptor, si lasi compozitia 20 de minute in cratita 



dupa care o rastorni pe un platou astfel incat merele sa vina deasupra. 



Dupa ce s-a racit complet ornezi cu frisca si ciocolata rasa si dai la rece.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu