vineri, 20 mai 2016

Prajitura cu capsuni si branza de vaci





Va invit sa incercati o prajitura rapida si foarte delicioasa. Eu am pregatit-o atat cu pere , cu mure cat si cu pere si prune.

Ingrediente:
4 oua
1 praf de sare
10 linguri zahar
8 linguri ulei
12 linguri faina
1 lingurita praf de copt

-pentru umplutura:
200g capsuni
200 g branza de vaci
1 ou
3 linguri zahar
3 linguri gris

Mod de preparare:
Speli capsunile si le scurgi de apa, apoi le tai in doua (sau in 4 pe cele mai mari).
Amesteci branza cu oul, zaharul si cu grisul.
Bati ouale cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul macinat si mai amesteci putin. Adaugi uleiul si omogenizezi. 


Adaugi faina cernuta cu praful de copt 


si amesteci usor de jos in sus, cu o spatula, pana se omogenizeaza compozitia. 
Torni 3/4 din compozitie in tava unsa cu unt. 


Pui crema de branza din loc in loc, 


apoi pui capsunile, 


iar deasupra torni restul compozitiei.


Dai tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si coci prajitura timp de 40-45 de minute, pana cand e rumenita si trece testul scobitorii.


O lasi la racit pe un gratar apoi o portionezi. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu