marți, 27 decembrie 2016

Globulete aperitiv


In numarul din decembrie al revistei Carticica Practica am vazut aceasta reteta si mi s-a parut foarte interesanta si potrivita pentru masa de Craciun. Desi a fost putin mai migaloasa reteta, rezultatul a fost pe masura asteptarilor. M-am bucurat foarte tare deoarece globuletele au fost apreciate de cei care le-au degustat. Va recomand cu drag aceasta reteta.

Ingrediente:
100g pastrama
2 oua
1 ardei rosu
200g branza dulce de vaci
100g masline
50g cascaval / parmezan
1 legatura patrunjel verde (se pastreaza 14 codite)
2-3 linguri smantana
mix de seminte (in, susan, floarea soarelui)
sare
piper
coaja de lamaie

Mod de preparare:
Pregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi doua oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la frigider.


Pentru a doua compozitie, toci fin maslinele (pastrezi 6-7 pentru ornat) si patrunjelul, dai pe razatoare cascavalul si le amesteci bine cu branza de vaci, piper si sare. Adaugi 2-3 linguri de smantana pentru a lega compozitia si introduci crema in frigider.


Dai ardeiul rosu pe razatoare sau il tai cubulete foarte mici. (eu l-am taiat cubulete cam marisoare si nu prea s-a lipit de compozitia de oua). 


Din prima compozitie faci bilute de marimea unei nuci,  


pe care le tavalesti prin ardeiul rosu.


Adaugi un invelis din compozitia de branza si apoi tavalesti bilele prin mixul de seminte, in care adaugi si coaja rasa de lamaie.



Le asezi pe un platou si le ornezi cu jumatate de maslina si o codita de patrunjel, pentru a arata ca un globulet. Mie mi-au iesit 13 globulete.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu