luni, 27 martie 2017

Placinta crocodil (cu mere)


M-am jucat putin cu aluatul si a iesit o placinta delicioasa si frumoasa in forma de crocodil, care i-a placut foarte mult fetitei mele. Va invit si pe voi sa va jucati!

Ingrediente:
-pentru aluat:
200g făină
100g unt
4 linguri zahăr pudră
1 ou
6 linguri apa rece
1 praf de sare

-pentru compozitie:
3 linguri zahăr 
 7 mere
½ lingura scortişoară

Mod de preparare:
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete şi il amesteci cu făina şi sarea pană obtii o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat şi oul bătut cu apa şi amesteci pană se omogenizează compozitia. Laşi aluatul la frigider pentru o oră.
Intre timp, cureti merele de coajă şi le dai pe răzătoare. Le storci de zeamă şi le pui intr-un vas, pe foc, şi adaugi zahărul, scortişoara şi amesteci. Le laşi să se călească pană se inmoaie apoi le laşi să se răcească.




Presari masa de lucru cu făină şi întinzi aluatul cu sucitorul, intr-un dreptunghi cu diametru de 25x35cm. Tai surplusul de aluat. 




Imparti aluatul in 3 (din ochi) pe lungime şi asezi pe mijlocul aluatului umplutura, lăsand o margine de 2 degete (pentru coadă si cap). 



Tai faşii pe ambele margini de aprox. 2 cm 



si impleteşti aluatul peste umplutură.



Iei colţurile din partea dreaptă şi le suprapui unul peste altul, pentru a forma capul crocodilului, apoi le aplatizezi cu mâna pentru a forma botul. Formezi cu degetele, în partea din faţă două găuri pentru nări. 
Iei colturile aluatului din partea stangă, le răsuceşti şi formezi coada. 



Din aluatul rămas iei o bucăţică pe care o rulezi şi formezi sprâncenele şi ochii crocodilului. Iei patru bucăţele de aluat şi formezi lăbuţele şi le pui lângă corp. Cu foarfeca tai pe marginile laterale ale botului pentru a face colţii. 



Ciupesti tot cu foarfeca botul şi corpul pentru a face solzi.





Introduci plăcinta in cuptorul preincălzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pană se rumeneşte frumos. O laşi să se răcească şi o servesti.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu