marți, 21 martie 2017

Prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone



Aveam niste visine in congelator si m-am gandit sa pregatesc o prajitura delicioasa si rapida cu ciocolata si mascarpone. Prajitura a fost delicioasa si va invit si pe voi sa o incercati.

Ingrediente:
Pentru blat:
25 g cacao neagra
75 ml apa
3 oua
100 g zahar
60 ml ulei
140 g faina
1/2 lingurita praf de copt
esenta de rom

Pentru crema 1:
400 g visine
6 linguri zahar 
2 linguri amidon de porumb

Pentru crema 2:
100 g ciocolata alba
250g mascarpone
200ml frisca lichida

Mod de preparare:
Pentru blat pui cacaoa intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua. Pentru fotografii din timpul pregatirii puteti intra pe reteta Tort cu ciocolata, mure si crema caramel.
Torni compozitia intr-o tava (30x18 cm) tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.


Incalzesti 100ml de frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita, amesteci bine si lasi la rece timp de cateva ore apoi mixezi pana devine cremoasa.
Mixezi mascarpone apoi adaugi ciocolata si mixezi pana obtii o crema omogena. 


Separat, mixezi frisca lichida ramasa si o adaugi peste crema mascarpone si omogenizezi compozitia.



Pui visinele la fiert cu zaharul pentru 5-10 minute (cu tot cu zeama lasata cand scoti samburii), 


adaugi amidonul si mai lasi sa fiarba cateva minute (amestecand continuu), pana se ingroasa compozitia.


Blatul racit il tai in doua bucati egale (pe mijloc), si apoi fiecare parte o tai in 2, pe orizontala. Pui unul din blaturi pe platou, adaugi 1/3 din crema de visine,


apoi ¼ din crema mascarpone, 


pui alt blat, adaugi crema de visine, apoi ¼ din crema de mascarpone, 


asezi al treilea blat, intinzi 1/3 din crema de visine si ¼ din crema mascarpone, asezi ultimul blat si intinzi restul de crema. Daca ti se pare prea inalta prajitura poti pune doar cate 2 blaturi, dar trebuie sa folosesti mai multe visine sau sa le imparti in 4 parti.


Dai prajitura la rece pentru minim 2-3 ore, apoi o feliezi si o servesti.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu