joi, 25 mai 2017

Tarta cu spanac si branza




Va invit la o felie de tarta delicioasa cu spanac si branza.


Ingrediente:
-Pentru aluat:
200 g faina
100 g unt rece
1/2 lingurita sare
1 ou
6 linguri apa foarte rece

-pentru umplutura:
500g branza de vaci
150g spanac fiert si scurs de apa
3 oua + 1 albus
sare
piper
un praf de nucsoara

o lingura de Maggi Secretul Gustului Legume
2 linguri pesmet

-pentru uns:
1 galbenus
o lingura lapte
susan alb si negru

Mod de preparare:
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut, sare si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.
Cureti, speli bine si oparesti spanacul in apa clocotita pentru 3 minute, apoi il lasi sa se raceasca si il storci bine de apa. 



Il toci marunt.
Branza o amesteci cu sare, piper, nucsoara, o lingura de Maggi Secretul Gustului Legume si ouale batute. 



Adaugi spanacul tocat 


si mixezi compozitia timp de 2-3 minute.


Scoti aluatul de la frigider 



si il intinzi apoi imbraci o tava unsa cu unt. Intepi aluatul din loc in loc, presari pesmetul si adaugi umplutura. Aduci marginile aluatului peste umplutura si il strangi intre degete din loc in loc. 


Ungi aluatul cu galbenusul amestecat cu laptele si apoi presari susan.



Introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos. Lasi sa se racoreasca putin tarta si o servesti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu