luni, 18 septembrie 2017

Cous cuos cu legume


Iată o rețetă rapidă de post. Poate fi servită ca atare sau ca garnitură la friptură.

Ingrediente:
150g cous cous
1 dovlecel
1 ardei capia
1 morcov
1 roșie
Pătrunjel
Cimbru
Sare
2 linguri ulei

Mod de preparare:
Cureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe.
Într-o tigaie încinsă pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași să fiarbă în vasul acoperit, până când legumele se înmoaie.





Scoți legumele pe o farfurie, mai adaugi puțină apă (să fie aproximtiv 150ml de apă in tigaie) și când fierbe, adaugi cous cous-ul, oprești focul și îl lași 5-7 minute acoperit cu capacul, pentru a absorbi toată apa. 


Cu o furculiță amesteci cous cous-ul până se desface bob cu bob și apoi adaugi legumele și amesteci ușor.  Presari pătrunjelul tocat și servești preparatul ca atare sau ca și garniture pentru friptură.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu