vineri, 6 octombrie 2017

Paste cu ton si ciuperci



În lipsă de inspirație și ingrediente prea multe, am pregătit o porție de paste rapide. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă De la Andreea Caroline, de pe blogul Bucataras.ro.

Ingrediente:
200 g paste (penne)
160 g ciuperci (un borcan)
1 cățel usturoi
160 g ton în ulei măsline
200 ml suc de roșii
ulei de măsline
sare
piper
busuioc uscat


Mod de preparare:
Începi prin a pune o oală cu apă la fiert. Când apa a început să fiarbă, pui sare și apoi pastele. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, amestecând din când în când, pentru a evita ca pastele să se lipească între ele.
Între timp, pui o tigaie la foc potrivit. Pui ulei de măsline și usturoiul curățat de coajă (eu l-am tăiat în două). Cand acesta a prins culoare, adaugi ciupercile și lași la foc potrivit 2-3 minute.



Scurgi tonul de uleiul din conservă și îl mărunțești cu ajutorul unei furculițe, apoi îl adaugi în tigaie și lași la călit pentru alte 2-3 minute, amestecând ușor.



Adaugi sucul de roșii, 



busuioc, sare și piper după gust, puțină apă și dai la foc mic să fiarbă. Când sucul a ajuns la consistența dorită, închizi focul.


Când pastele au fiert, le scurgi bine de apă și le pui în tigaia cu sos. 



Amesteci ușor toate ingredientele.


Servești pastele calde și după preferință, presărate cu parmezan.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu