sâmbătă, 7 octombrie 2017

Tarta cu spanac, branza si rosii cherry



Vă invit la o felie de tartă rapidă și delicioasă! Puteți adăuga și alte legume care vă plac.

Ingrediente:
-pentru aluat:
100g unt
200g făină
1ou
6 linguri apă rece
1/2 linguriță de sare

400g branza de vaci
100g spanac congelat
200g rosii cherry
3 ouă
Sare
Piper
Nucșoară
½ gogoșar

Mod de preparare:
Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi ouăle bătute, apa și sarea. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider.


Între timp, mixezi brânza împreună cu spanacul (dezghetat si scurs de apa) și ouăle bătute. 



Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine până se omogenizează compoziția.


Tai gogoșarul feliuțe și le amesteci cu brânza (poți păstra câteva felii pentru ornat).


Întinzi aluatul apoi îl așezi în tava unsă cu unt și tapetată cu făină și îl înțepi cu o furculiță din loc în loc. Adaugi compoziția de brânză cu spanac și tai surplusul de aluat.


Speli roșiile cherry și le tai în jumătate și le așezi deasupra compoziției de brânză. Adaugi feliile de gogoșar.


Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.


Lași să se răcească puțin și tai tarta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu