luni, 27 noiembrie 2017

Fasole bătută



Vă învit la o porție de fasole bătute, care la noi în Moldova se cheamă iahnie de fasole. E delicioasă și foarte ușor de pregătit. A ieșit puțin mai dulce decât mă așteptam (de la morcov și ceapă) motiv pentru care puteți să lăsați ceapa și morcovul întregi la fiert și să le scoateți la final.

Ingrediente:
250g fasole boabe
1 morcov
1 ceapă
20 ml ulei de măsline
sare
3 căței usturoi

Mod de preparare:
Pui fasolea la înmuiat în apă rece cu o zi înainte de preparare.
A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori apoi o pui la fiert cu morcovul dat pe răzătoarea mică și ceapa tocată mărunt. 



După ce a fiert, scurgi apa și o mixezi folosind și din apa în care a fiert. 


Adaugi și ulei de măsline pentru a obține o compoziție cremoasă. Adaugi usturoiul pisat și sare după gust.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu