miercuri, 22 noiembrie 2017

Tarta cu legume si branza


Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație o rețetă din revista Rețete de la Libertatea. Acolo se recomanda ca plăcinta să se servească cu mărar și măsline verzi.

Ingrediente:
-pentru aluat:
200g făină
100g unt
sare
60ml apă călduță

-pentru umplutură:
10 buchețele de broccoli
150g mazăre congelată
o legătură ceapă verde
6 roșii cherry
250g brânză de vaci
3 ouă
100 ml lapte
100 ml smântână grasă
sare
piper

-pentru servit:
o lămâie
măsline verzi
mărar

Mod de preparare:
Broccoli și mazărea congelată le pui la fiert pentru 5 minute.


între timp, amesteci făina cu sarea, adaugi untul moale, frămânți pănă obții un amesctec nisipos și apoi torni apa. Frămânți bine până obții un aluat omogen. Întinzi o foaie de aluat pe care o transferi într-o tavă unsă cu unt. Pui brânza de vaci (păstrezi puțină brânză pentru a presăra peste legume) adaugi deasupra broccoli și mazărea scurse, ceapa verde tocată și presari brânza rămasă.


Bați ouăle cu sare, piper, smântâna și laptele și torni peste legume, apoi așezi roșiile cherry tăiate în jumătate. 


Tai surplusul de aluat. 


Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până când se rumenește frumos compoziția. Se servește cu mărar și măsline verzi.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu