duminică, 14 ianuarie 2018

Paste cu sos alb, telemea si broccoli



Ingrediente:
200 g paste (fundițe)
200g telemea
100g șuncă
10 buchețele de broccoli
sare
piper
2 linguri ulei



Pentru sosul bechamel:
350 ml lapte
30 g unt
30 g faina
sare
piper
1 lingurita oregano uscat

Mod de preparare:
Speli buchețelele de broccoli și le pui la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă.
Tai șuncă în cubulețe, iar telemeaua o dai pe răzătoarea mică.


Într-o oală, pui apă cu sare la fiert și, când dă în clocot apa, dai drumul pastelor. Le lași să fiarbă 8 minute, apoi le iei de pe foc și le pui într-o sită să se scurgă de apă.

Sosul bechamel:
Pui o cratiță pe foc, topești untul și adaugi făina. Amesteci bine cele două, apoi torni laptele călduț. 


Cu un tel, amesteci continuu până se desface făina și lași să fiarbă până când se îngroașă sosul. Adaugi sare, piper și oregano uscat. 


Tragi sosul de pe foc și încorporezi telemeaua, șunca, pastele și broccoli și le amesteci bine.




Ungi cu unt un vas termorezistent și torni compozitia. 


Introduci vasul în cuptorul încins, la 180 de grade C, pentru 10-15 minute. Scoți vasul din cuptor și servești pastele calde.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu