vineri, 30 iunie 2017

Tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone


De mult timp imi doream sa pregatesc acest tort delicios. Am asteptat nerabdatoare sa apara zmeura si acum am profitat din plin. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Va invit sa-l incercati si voi, pentru a va convinge cat este de delicios. Pentru acest tort am "aruncat un ochi" si pe reteta Paulei.

Ingrediente:
-pentru blat:
250g biscuiti Oreo
50g unt

-pentru creme:
500g mascarpone
100ml lapte
100g ciocolata neagra
400ml frisca lichida
150g zahar
200g zmeura
colorant rosu
30g gelatina

-pentru ornat:
50g ciocolata neagra
50ml frisca lichida
zmeura

Mod de preparare:
Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, 


ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. 


Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. 



Dai blatul la frigider si intre timp pregatesti crema.
Incalzesti laptele pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata maruntita si amesteci bine si lasi sa se raceasca.






Mixezi crema mascarpone cu zaharul. Iei 200g din aceasta crema si amesteci cu crema de ciocolata racita. 




Frisca lichida o mixezi. Incorporezi 100g de frisca in crema de ciocolata.
Pui 10g de gelatina la hidratat in 50ml de apa.Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de ciocolata si amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia 




apoi o torni peste blatul de biscuiti, nivelezi si dai la rece.



Amesteci frisca ramasa cu crema mascarpone, o imparti in 2 vase, punand 2 linguri in plus in vasul in care vei face crema alba, deoarece in momentul in care vei adauga zmeura peste crema roz, aceasta isi va mari volumul. 
Adaugi cateva picaturi de colorant rosu peste crema mascarpone si mixezi bine. 



Adaugi zmeura si amesteci usor. 



Pui 10g gelatina la hidratat in 50ml de apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de zmeura si amesteci usor. Torni crema de zmeura peste crema de ciocolata, nivelezi si dai platoul la rece.



Pui 10g gelatina la hidratat in apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema alba si amesteci usor, apoi torni crema alba peste crema de zmeura, nivelezi si lasi tortul la frigider pentru cateva ore, preferabil peste noapte.



Cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort treci cu grija de jur imprejur cu un cutit, pentru a dezlipi marginile.



Incalzesti 50 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini. Ornezi dupa imaginatie.




Lasi tortul la rece pentru cateva ore si apoi il servesti.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu