miercuri, 6 august 2014

Placinta cu dovlecei si ciuperci



Ingrediente:
2 dovlecei medii
1 ceapa medie
150g ciuperci
4 oua
100ml smantana
150g faina
1/2 lingurita praf de copt
100g cascaval
50ml ulei
1 lingura patrunjel proaspat tocat
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingurita unt pentru vasul de copt

Mod de preparare:

Speli dovleceii si ii tai cubulete. 

Ceapa si ciupercile le tai marunt, iar cascavalul il dai pe razatoare. 

Separat mixezi ouale si adaugi smantana apoi faina cernuta cu praful de copt, uleiul, sarea si piperul. Amesteci cu robotul de bucatarie, la viteza cea mai mica. Pui dovleceii, ceapa si cascavalul in bolul cu mixul de oua, adaugi patrunjelul si amesteci cu o spatula. 

Torni compozitia in tava unsa cu unt 

si o introduci in cuptorul preincalzit pentru de 45-50 de minute, la 180 grade C, pana ce placinta devine aurie.

3 comentarii: