duminică, 2 noiembrie 2014

Învârtită cu dovleac



Ador prajiturile cu dovleac. Deoarece vroiam sa incerc ceva nou, mi-am amintit ca am vazut o reteta apetisanta dar foarte usor de pregatit, pe blogul Andreei . Am modificat cantitatea de dovleac, pentru ca mie imi plac prajiturile cu muuulta umplutura, iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor....delicios.

Ingrediente:

-pentru aluat:
300g faina
100 g unt 
120 g smantana
1 ou si 1 galbenus 
1 lingura otet
1 lingurita praf de copt
1 praf sare

-pentru umplutura:
500 g pulpa dovleac
110 g zahar 
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita amidon
1 plic zahar vanilat
2 linguri zahar pudra



Mod de preparare:
Intr-un castron mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. 

Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora.

Intre timp, razi pulpa de dovleac pe razatoarea cu ochiuri mari, 

adaugi  zaharul si amesteci. 

Pui cratita pe foc si lasi sa se caleasca dovleacul impreuna cu zaharul pana cand sucul lasat de dovleac scade. Dizolvi amidonul intr-o lingurita cu apa, il adaugi peste piureul de dovleac impreuna cu scortisoara si zaharul vanilat. 

Mai lasi sa fiarba incet, inca 1 minut apoi lasi compozitia sa se raceasca complet.
Scoti aluatul din frigider si il intinzi pe masa de lucru bine infainata. Intinzi un dreptunghi cu lungimea de 40 cm si latimea de 20 cm.

Intinzi piureul de dovleac pe toata suprafata aluatului, 

apoi  rulezi aluatul cat mai strans. Sulul de aluat trebuie sa aiba in intregime aceeasi grosime. 

Apuci un capat al sulului si incepi sa il rotesti  spre interior, dandu-i forma de melc. Pregatesti o forma de tort cu diametrul de 18 cm, pe care o tapetezi cu hartie de copt si pui melcul de aluat.


Introduci tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos si aluatul are o crusta crocanta.


Scoti invartita din cuptor, o lasi in tava in jur de 20 de minute sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit bine, o pudrezi cu zahar si o tai felii.

Mmmm...o bunatate!

Va invit sa o testati si va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu