duminică, 14 decembrie 2014

Salata cu ciuperci si piept de pui (Salata Mos Craciun)


Deoarece se apropie sarbatorile de iarna, va recomand o salata delicioasa ornata cu chipul lui Mos Craciun. Cu siguranta cei mici vor fi foarte incantati si o vor savura cu placere.


Ingrediente:
1 buc piept de pui

500 ml supa de pui
200 g sunca
50g masline
1 borcan ciuperci feliate
1 lingura ulei
sare
100 g cascaval
4 castraveti murati

-pentru maioneza: 
2 oua
200ml ulei
o lingura mustar
zeama de lamaie

-pentru decor: 
2 oua fierte tari
2 masline
1 ardei gras rosu

Mod de preparare:
Fierbi pieptul de pui fara piele in supa, il lasi sa se raceasca, il tai cubulete si il pui intr-un castron. Tai sunca si maslinele cubulete si le pui peste pieptul de pui. Tai ciupercile cubulete si le calesti in ulei timp de 5-10 minute. Le lasi sa se raceasca si le adaugi peste restul compozitiei. Tai castravetii pe lungime, ii cureti de seminte, ii tai cubulete, ii storci de zeama si ii pui peste celelalte ingrediente. 


Adaugi cascavalul dat pe razatoarea mare  


si amesteci.


Pentru maioneza folosesti 2 galbenusuri (unul crud si unul fiert) pe care le amesteci si adaugi cate putin ulei peste ele. Pentru a fi sigura ca nu se taie maioneza te sfatuiesc sa amesteci intr-un singur sens. La final adaugi mustar si lamaie dupa gust.



Adaugi maioneza peste restul compozitiei, 


adaugi sare dupa gust si amesteci usor.



Asezi salata pe un platou. 


Pentru decor dai pe razatoare albusurile si galbenusurile de la 2 oua fierte tari, precum si un ardei gras rosu. Asezi ingredientele astfel incat sa obtii o fata de Mos Craciun. Pentru ochi folosesti doua masline negre. 



Va doresc pofta buna!

2 comentarii: