duminică, 3 mai 2015

Gogosi pufoase





Aceasta este o alta reteta delicioasa, care imi aduce aminte de copilarie
si de bunicuta mea scumpa. Daca doriti sa incercati o reteta mai sanatoasa de gogosi, v-o recomand pe aceasta Gogosi pufoase coapte la cuptor


Ingrediente:
500 gr faina
200 ml lapte
50 g unt
10 g drojdie uscata
1 ou
3 linguri cu zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un praf de sare
zahar pudra
500 ml ulei pentru prajit


Mod de preparare:
Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina.



O lasi sa creasca 20 de minute la cald.


Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat doar cat sa se topeasca zaharul. Lasi sa se racoreasca laptele si adaugi esenta de vanilie.
Intr-un castron pui faina si adaugi maiaua, laptele caldut, oul batut, untul topit, praful de sare si coaja rasa de lamaie. 



Framanti aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugi putin ulei in mana si mai framanti 5-10 minute pana se desprinde aluatul de pe peretii vasului. 


Lasi aluatul sa creasca la cald pana cand isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.


Din aluatul crescut intinzi o foaie de 5-6 mm grosime. Tai gogosile cu o forma rotunda (diametru 7-8cm)



si le lasi sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi le prajesti pe ambele parti, in ulei incins. 



Le scoti pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit 


si dupa ce s-au racit le pudrezi cu zahar.


Va doresc pofta buna!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu