miercuri, 25 martie 2015

Prajitura cu migdale si ciocolata



Ingrediente:
100g ciocolata neagra
140g migdale
100g zahar macinat
100g unt
3 oua
1 lingura pesmet

-pentru decor:
zahar pudra

Mod de preparare:
Topesti ciocolata cu untul pe baie de aburi, 


o lasi sa se raceasca putin 


si adaugi zaharul si migdalele macinate. 


Freci bine compozitia si o lasi sa se raceasca. 


Adaugi galbenusurile.
Bati albusurile spuma si le incorporezi treptat si usor in compozitia de ciocolata.


Ungi cu unt o forma si o presari cu pesmet si torni compozitia. 


Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 35 de minute.


Lasi prajitura sa se raceasca, o scoti din tava o presari cu zahar pudra si o servesti.


Desi crusta de deasupra prajiturii a crapat "de ciuda", prajitura a fost foarte gustoasa. V-o recomand cu drag!

Un comentariu: