vineri, 12 decembrie 2014

Craciunita


Am pregatit o prajitura Tosca, putin reinventata, cremoasa si delicioasa, in ton cu sarbatorile de iarna.


Ingrediente:

-pentru blat:
7 albusuri
100g zahar
75g mac
75g nuca de cocos
2 linguri faina

-pentru crema:
100g zahar
200ml lapte 

30g faina
1 plic zahar vanilat
1 pachet margarina

200g piscoturi
100ml cafea


-pentru glazura si decor: 
4 linguri zahar
3 linguri lapte
2 linguri cacao
25g margarina
25g nuca de cocos (alba si verde)

Mod de preparare:
Bati albusurile spuma si adaugi 100g zahar. Bati in continuare pana se topeste zaharul. 



Adaugi macul si nuca de cocos. 


Presari 2 linguri de faina si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. 


Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit 

si o coci la foc mic pana se rumeneste usor.


Pentru crema, amesteci galbenusurile cu zaharul ramas, faina, laptele si zaharul vanilat. Pui amestecul pe baie de aburi si amesteci usor pana devine ca o ciulama. 


Lasi sa se raceasca si incorporezi margarina frecata spuma.
Asezi blatul, intinzi jumatate din crema, 


dupa care aranjezi unul langa altul piscoturile inmuiate in putina cafea, 


iar peste ele intinzi restul de crema.


Deasupra torni glazura pregatita astfel: fierbi intr-un vas, asezat pe foc mic, zaharul amestecat cu laptele, cacaua si margarina, pana da in clocot si se ingroasa. Lasi sa se raceasca si torni peste prajitura, iar deasupra presari nuca de cocos.


Prajitura a fost delicioasa si v-o recomand cu drag!

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Imi cer scuze, dar uitasem sa trec cantitatea de faina pe care trebuia sa o adaugati la fiert peste crema cu lapte si galbenusuri. Acum am modificat.

      Ștergere