vineri, 10 aprilie 2015

Friptura de miel





Pentru masa de Paste va recomand sa pregatiti o friptura gustoasa si fragede de miel. Anul trecut am pregatit pentru prima data aceasta reteta si sotul meu a fost foarte incantat de rezultat.

Ingrediente:
o jumatate de miel, 100g bacon, 1 capatana de usturoi, 2 fire de usturoi verde, 200ml vin, sare, piper, busuioc, cimbru
-pentru marinata: 2 litri de apa, 3 linguri sare, 100ml vin, 50ml ulei de masline, 2 linguri mustar, 5 catei usturoi, 2 foi dafin, coaja rasa de la o lamaie, rozmarin, cimbru, 10 boabe piper
Mod de preparare:
Pentru marinata amesteci ingredientele de mai sus.


Asezi carnea de miel intr-un vas intins


si torni amestecul peste ea,


apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie total acoperita carnea. Introduci vasul in frigider si-l lasi pana a doua zi (cel putin 12 ore). Daca timpul nu-ti permite, atunci lasa carnea la marinat cel putin 2-3 ore.
Scoti carnea din marinata, o impanezi cu felii de usturoi si de bacon si o pui in tava, apoi o stropesti cu ulei de masline si o presari cu cimbru, busuioc, piper si sare dupa gust.

Torni in tava restul de ulei si 2 cani cu apa si introduci tava in cuptor la foc mediu. Din 20 in 20 de minute, scoti tava, stropesti carnea cu sos si o intorci, ca sa se rumeneasca frumos.
Dupa ½ ora scoti tava, torni vinul si presari usturoiul verde, in prealabil tocat marunt. Continui sa coci carnea pana se rumeneste frumos si se patrunde, avand grija sa o stropesti cu sos din 20 in 20 de minute.

O servesti cu salata de sfecla cu hrean sau salata verde.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu