duminică, 10 decembrie 2017

Cheesecake cu jeleu de gutui



Cei de la Electrolux au lansat un concurs frumos. Pentru a participa am pregătit acest desert delicios.

Ingrediente:
-pentru blat:
100g biscuiți
50g unt

-pentru cremă:
400g brânză de vaci
3 ouă
1 plic zahar vanilat
50g zahăr
3 linguri de făină
1 lingură esență de vanilie

-pentru topping:
2 gutui
sucul de la jumătate de lămâie
3 linguri zahăr
200ml apă
1 plic gelatină + 50ml apă

Mod de preparare:
Mărunțești biscuiții 



și îi amesteci cu untul topit. 


Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi presezi bine (cu ajutorul unui pahar).


Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake 


și torni compoziția peste blatul de biscuiți 


și dai tava la cuptor la 170 de grade C pentru aproximativ 40-45 de minute. Eu am pus 2 ouă în compoziție și nu a fost prea cremoasă. Vă sfătuiesc să folosiți 3 ouă.
După ce scoți prăjitura din cuptor o lași să se răcească 


apoi o trasferi pe un platou în interiorul unui inel reglabil de tort.


Cureți gutuile de coajă, le tai cubulețe și le fierbi cu apa, sucul de lămâie și zahărul, pe foc mic, până când se înmoaie. 



Le lași să se răcească apoi le mixezi cu un blender vertical.


Gelatina o pui la hidratat în 50 ml de apă rece, iar după 10 minute o topești la bain-marie, o lași să se răcorească și o adaugi peste gutui și omogenizezi compoziția. Torni compoziția de gutui peste crema de brânză. Dai la frigider pentru 2 ore.
Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu