duminică, 19 noiembrie 2017

Tarta cu ton si legume




Ingrediente: 
1 aluat foietaj
o conservă ton bucăți în ulei
1/2 ardei gras roșu
1 dovlecel mic
250g ciuperci champignon
roșii cherry
câteva buchețele de broccoli
4 ouă
50 ml smântână
Pesmet
Sare
Piper
unt (pentru uns tava)

Mod de preparare: 
Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 3 minute, apoi le scurgi bine de apă. 

Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine de apă, într-o sită. 
Cureți dovlecelul de coajă și îl tai cubulețe, iar ardeiul gras îl speli și îl tai felii subțiri. Amesteci legumele cu tonul scurs de ulei.
Ungi cu unt un vas și întinzi aluatul în tavă. Înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță și presari pesmet deasupra. Torni legumele peste aluat.


Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper, 


apoi le adaugi peste legume și decorezi cu câteva roșii cherry. 


Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și îl lași timp de 35-40 de minute, până când se rumenește frumos compoziția. 


Vă doresc poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu