marți, 9 iunie 2015

Tarta cu capsuni si rubarba


Ador prajiturile cu fructe si deoarece piata abunda in fructe de tot felul, m-am gandit sa incerc o tarta delicioasa cu capsuni si rubarba.

Ingrediente:
-pentru aluat:
250g faina
125g unt
1 ou
3 linguri zahar pudra
3 linguri apa

-pentru umplutura:
700g capsuni
120g zahar
2-3 tije rubarba
3 linguri amidon

-pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte

Mod de preparare:
Speli capsunile si le cureti de codite apoi le tai in in 4 (daca sunt mai mari) si le pui intr-un vas cu fundul gros. Speli rubarba si o tai cubulete si o pui pe foc mic, impreuna cu capsunile, zaharul si amidonul intr-un vas cu fundul gros. 




Lasi sa clocoteasca pana cand compozitia se ingroasa putin.



Din ingredientele de mai sus, pregatesti un aluat pe care-l pui in folie alimentara si il lasi la rece pentru 30 de minute. Intinzi aluatul intr-o forma de tarta 




si adaugi compozitia racita. 



Tai surplusul de aluat si din acest aluat tai cateva fasii si faci un grilaj peste compozitia de capsuni.



Ungi aluatul cu galbenusul batut cu lapte 




si introduci tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. 



Lasi sa se raceasca tarta apoi o scoti din forma si o tai felii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu