vineri, 22 septembrie 2017

Piept de pui umplut cu legume






Ingrediente:
2 buc piept de pui
1 roșie
1/2 ceapă roșie
1/2 dovlecel
1/2 ardei capia
20g cașcaval
20ml ulei
sare
piper
boia de ardei dulce

-pentru garnitură:
6 cartofi
sare
3-4 linguri ulei
pătrunjel

Mod de preparare:
Speli pieptul de pui și îl usuci bine cu un prosop de hârtie, apoi crestezi pieptul de pui, pentru a obține niște buzunărele, fără a tăia până jos. Condimentezi carnea cu sare, piper si boia de ardei dulce, după gust, apoi feliezi legumele și le introduci în buzunărele.


Așezi bucățile de piept de pui în tava unsă cu ulei și torni ulei peste ele. 


Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute, apoi scoți pieptul de pui, 


presari cașcavalul ras 


și mai lași la cuptor pentru 5-10 minute până când se rumenește frumos.


Pentru garnitura, cureți cartofii, îi speli și îi tai cubulețe, apoi îi pui la fiert în apă cu puțină sare. Îi lași să fiarbă până când sunt aproape fierți, apoi scurgi apa și îi pui la călit în uleiul încins. Îi lași să se rumenească puțin apoi adaugi pătrunjelul tocat mărunt și amesteci.
Servești pieptul de pui alături de garnitura de cartofi sau de o salată.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu