joi, 22 septembrie 2016

Tarta cu mere si branza



Daca tot e sezonul merelor, va invit sa incercati o tarta rapida si delicioasa.

Ingrediente:
-pentru aluat:
200g faina
100g unt
4 linguri zahar pudra
1 ou
6 linguri apa rece
1 praf de sare

-pentru compozitie:
250g mascarpone
1 ou
esenta de vanilie
70g zahar alb
4 mere
1 lamaie
40g zahar brun
½ lingura scortisoara
20g nuci

Mod de preparare:
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. 


Eu am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Ancuta, dar din pacate aluatul nu mi s-a legat cum trebuie fiind nevoita sa-l intind cu mana in tava. Din acest motiv va recomand sa folositi cantitatile indicate de mine mai sus, deoarece eu am testat aceasta reteta de mai multe ori si a iesit foarte bine aluatul.
Intre timp, cureti merele de coaja si le tai felii. Le pui intr-un vas si le stropesti cu zeama de la o lamaie si adaugi zaharul brun si scortisoara si amesteci.


Tapetezi cu hartie de copt o formă de tort de 24 de cm diametru, de preferinţă cu pereţii detaşabili. Presari masa de lucru cu făină şi întinzi aluatul cu sucitorul, apoi pui aluatul în formă creând borduri de aluat cam de 4 cm înălţime. Acoperi aluatul cu hârtie de copt şi pui deasupra boabe de fasole pentru a evita creşterea neuniformă a aluatului.
Dai aluatul la cuptor pentru 10-15 minute, nu trebuie să se coacă complet ci doar să se închege puţin. Îl scoti din cuptor si il lasi sa se raceasca putin.

Amesteci branza cu oul, zaharul alb si esenta de vanilie. Torni compozitia atfel obtinuta peste aluat, netezesti suprafata 

si o acoperi cu felile de mere dispuse in cerc. Presari si nucile.

Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. 

O lasi sa se raceasca si o servesti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu