duminică, 24 mai 2015

Cheesecake cu capsuni si rubarba


Ador capsunile, ador rubarba si ador retetele pregatite din aceste 2 ingrediente. Daca si voua va plac, atunci trebuie sa incercati si acest cheesecake delicios.

Ingrediente:
Pentru baza:
300 g biscuiti cu cacao
80 g unt

Pentru crema de branza:
500 g ricotta
250 g mascarpone
250 ml frisca lichida
150 g zahar pudra
15 g gelatina praf
350 g capsune
2-3 fire de rubarba
60 g zahar brun
3 plicuri gelatina

Mod de preparare:
Pregatesti pentru inceput blatul amestecand biscuitii zdrobiti cu untul topit



pana se omogenizeaza compozitia. Pui biscutii intr-o forma cu pereti detasabili. 


Dai forma la rece in jur de 20 minute, timp in care pregatesti crema de branza.
Pentru a realiza crema de branza, amesteci branzeturile cu zaharul pudra, apoi cu frisca batuta.


Pui la fiert capsunile cu rubarba (curatate de coaja si taiate cubulete) si zaharul brun pana se ingroasa putin siropul. 


Iei vasul de pe foc si lasi sa se raceasca fructele. 
Pui gelatina la hidratat timp de 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de branza. O treime din cantitatea de branza o amesteci cu fructele scurse de sirop, apoi o pui peste biscuiti. 


Eu am facut si un minicheesecake.


Adaugi si restul de branza in forma. 


Cu siropul fructelor poti orna cheesecake-ul. 


Dai prajitura la rece peste noapte au pentru 3-4 ore, apoi o poti taia si servi.


Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Diva in bucatarie, pe care o felicit pentru retetele minunate pe care ni le impartaseste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu