joi, 29 iunie 2017

Briose cu bombonele colorate si ciocolata



I-am luat fetitei mele o costumatie de chef (șorț și bonețică) și a fost foarte încântată. Deși era foarte cald in casă, la cererea bucătarului chef, am pornit cuptorul și-am pregătit împreună niște brioșe delicioase in formă de fluturași, buburuze si flori.

Ingrediente:
25 g cacao neagra dr. Oetker
75 ml apa
3 oua
100 g zahar
60 ml ulei
140 g faina
1/2 lingurita praf de copt
esenta de rom dr. Oetker
30g bombonele colorate dr. Oetker

Pentru ornat:
bombonele colorate dr. Oetker
30g ciocolata neagra


Mod de preparare:
Pui cacaoa intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita.



Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua. 



Adaugi bombonelele colorate si amesteci usor pana cand se omogenizeaza compozitia.



Torni compozitia in formele de briose unse cu unt 



si le introduci in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru cca 30 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. 


Le scoti pe un gratar si le lasi la racit.
Dupa ce s-au racit de tot briosele, topesti ciocolata intr-o punga in cuptorul cu microunde, apoi tai coltul pungii si ornezi briosele cu ciocolata. Adaugi si bombonele colorate deasupra.



Mie mi-au iesit 11 briose deoarece unele erau foarte mari. Eu am folosit o tava din silicon cu forme de fluturasi, buburuze si flori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu