duminică, 5 aprilie 2015

Caracatiță baby cu sos roșu



Ingrediente:
7 bucăți caracatiță baby
4 fire ceapă verde
1 fir usturoi verde
100 ml suc portocală
300 ml vin alb sec
50g unt
sare
piper
coriandru
2 linguri bulion

Mod de preparare:
Cureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află și săculețul cu cerneală, care trebuie și el eliminat; întorci capul pe dos, pentru a-l curăța de pieliță și spală-l bine sub jet de apă rece.
Între tentacule, chiar la mijloc, se află "ciocul" caracatiței; îl impingi în exterior ușor sau crestezi carnea din jur cu un cuțit și il scoti. Speli bine tentaculele cu apă rece. 



Pui caracatitele la fiert în apă
cu sare cca. 30 de minute. 


Între timp cureți ceapa și usturoiul, apoi le toci mărunt. După ce au fiert caracatițele le strecori de apă. Topești untul într-o tigaie si adaugi ceapa, usturoiul, sucul de portocale 


și vinul, 


le lasi să se călească un pic, apoi adaugi caracatițele și le mai lasi la înăbușit până ce se leagă sosul.


Spre final adaugi sare, piper, coriandru și bulion. Mai lasi să clocotească cca. 5 minute. 


Servești cu garnitură de orez sau cartofi.

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta postata de panacris  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu