marți, 13 septembrie 2016

Prajitura cu prune si iaurt



Daca tot e sezonul prunelor, neaparat trebuie sa incercati si aceasta reteta simpla si foarte gustoasa cu prune.

Ingrediente:

1 kg prune
800 gr iaurt
14 linguri ulei
150g zahar
22 linguri faina
esenta rom
scortisoara macinata

Mod de preparare:
Speli prunele, scoti samburii si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute.



Amesteci uleiul cu zaharul, 




esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. 



Adaugi apoi faina si amesteci pana obtii un aluat ca o smantana. 



Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 25*35).



Intinzi prunele deasupra aluatului in strat uniform.




Torni deasupra restul de aluat.



Dai la cuptor la foc mediu si coci prajitura pana devine rumena deasupra, (aproximativ 60 de minute). 




Lasi sa se raceasca complet si apoi o tai cu un cutit bine ascutit.Pentru




Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Violetei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu