joi, 8 septembrie 2016

Gulas unguresc




Ingrediente:
700 g carne de vita
2 cepe albe (mari)
1 ardei gras
1 morcov mic
100 g telina radacina
1 rosie
2 linguri pasta de tomate
6 cartofi
50 ml ulei
100 g faina
1 ou
1 legatura patrunjel verde
apa

1 catel usturoi
3 g boia ardei iute
3 g boia de ardei dulce
cimbru
sare 
piper

Mod de preparare:
Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. 
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rosia se spala si se taie cubulete. 
Ceapa se inabusa in ulei si 100 ml apa, impreuna cu morcovii si telina. 



Se adauga rosia, ardeiul gras, 



bucatile de carne, cca 200 ml apa si se lasa sa fiarba cca 40 minute. Din oua, faina, sare si putina apa (50 ml) se prepara o coca de consistenta tare, din care se iau cu lingura bucati mici (cat o aluna), care se fierb in apa cu sare, formandu-se galuste. in sosul cu carne se adauga cartofii taiati cubulete, pasta de tomate, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, sare, piper, usturoi pisat, cimbru si se continua fierberea cca 30 minute. Se adauga galustele fierte si se mai fierb 5 minute. 





Gulasul unguresc se serveste cald, cu patrunjel verde si smantana.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu