vineri, 25 martie 2016

Smoothie de sfecla, morcovi si mere



Daca v-ati decis sa incepeti un program de detoxifiere, trebuie sa incercati neaparat si acest smoothie. Mai jos veti regasi cateva dintre beneficiile acestui suc (de sfecla rosie, morcovi si mere):
-Mentine sanatatea sistemului digestiv – protejeaza stomacul de ulcer, si reducere riscul constipatiei, datorita fibrelor din mere si sfecla rosie.
-Mentine sanatatea inimii si a sistemului circulator, datorita carotenilor din sfecla si morcovi, care reduc nivelul colesterolului, echilibreaza tensiunea si protejeaza organismul de bolile coronariene.
-Este eficient in pastrarea sanatatii organelor, in special a celor responsabile cu detoxifierea, care sunt zilnic expuse la diverse tipuri de toxine – ficatul si rinichii
-Ajuta la curatarea acneii si a cosurilor, si intarzie aparitia ridurilor. Atunci cand nivelul toxinelor este prea mare pentru ficat, acesta antreneaza si urmatorul mare organ cu rol in detoxifiere – pielea. De aceea apar cosuri, acnee, pete maronii in jurul ochilor, iar durerile dese de cap si oboseala sunt adeseori semnale ca ficatul este sub presiunea toxinelor.
-Poate ajuta la scaderea in greutate, pentru ca este un suc foarte satios datorita fibrelor pe care le contine, si ofera maxim de energie pentru o cantitate mica de calorii.
-Are efecte anti-inflamatorii.
-Inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

Daca v-am convins, va invit sa-l testati in cel mai scurt timp posibil.
De asemenea, va recomand sa testati si alte combinatii precum Smoothie cu kaki si kiwi si Smoothie verde ( cu avocado si spanac) care sunt la fel de sanatoase si delicioase.

Ingrediente (pentru o portie):
1 sfecla mica 
2 morcovi mici (sau un morcov mai mare)
1 măr roșu
2 linguri mure congelată
2 linguri de miere
aproximativ 150 ml apa plată

Mod de preparare:
Speli si cureți sfecla, morcovii, mărul și apoi le tai în cubulete potrivit de mari (eu le-am taiat foarte mici deoarece nu stiam daca va face fata blenderul meu).
Le pui în recipientul blender-ului, adaugi murele, mierea si apa 


și apoi pornesti blenderul. Mixezi totul timp de 1-2 minute. Daca ti se pare prea gros, poti sa mai adaugi apă si să mixezi din nou.


Va rezulta un smoothie de o culoare superba dar si foarte gustos.


Rastorni smoothie-ul rezultat intr-un pahar si il servesti imediat. 


2 comentarii: