miercuri, 8 martie 2017

Cheesecake zebra cu ciocolata


Va invit la o felie de cheesecake! Combinatia aceasta de crema de branza cu ciocolata e grozav de delicioasa. Fetita mea a fost foarte incantata si de aspectul prajiturii. Se pregateste usor si rapid si cu siguranta e pe gustul tuturor. Daca doriti puteti sa acoperiti prajitura cu ciocolata, dar eu am considerat ca e foarte bine asa. Ar fi trebuit sa mai pun o lingura de crema cu ciocolata in centru (pentru ca mi-a iesit o suprafata prea mare cu crema simpla), dar data viitoare cand voi pregati aceasta prajitura cu siguranta va fi mai bine.

Ingrediente (tava 20 cm):
-pentru blat:
200g biscuiti cu cacao
100g unt

-pentru umplutura:
400g branza dulce de vaci
250g mascarpone
100g zahar
3 oua
50g ciocolata neagra
2 linguri cacao neagra
5 linguri faina
un praf de sare

Mod de preparare:
Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. 


Separi albusurile de galbenusuri si bati bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si mixezi pana obtii o bezea. 


Adaugi branza si galbenusurile si mixezi compozitia cu un mixer vertical pentru a obtine o crema cat mai fina. (daca folosesti doar mascarpone nu e necesar). Adaugi faina cernuta si amesteci usor. 


Imparti compozitia in 2 parti egale. 


Topesti ciocolata maruntita in cuptorul cu microunde (sau pe baie de aburi) si adaugi o lingura din crema de branza si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia. 


Intr-unul din vase adaugi cacaoa si crema de ciocolata si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia.



Pui o lingura mare de crema de ciocolata si apoi adaugi o lingura de crema alba, in centru, peste blatul de biscuiti. 


Alternezi cele 2 creme pana cand se termina compozitia. Scuturi bine tava pentru a se aseza crema cat mai bine si pentru a nu ramane goluri de aer (mie mi-au ramas cateva).


Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C pentru o ora. Il lasi la temperatura camerei sa se raceasca si apoi dai cheesecake-ul la rece pentru o ora. 


Il transferi pe un platou si il servesti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu