marți, 30 decembrie 2014

Prajitura aperitiv tricolora


Ingrediente:
-pentru aluat galben :
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita mica praf de copt
2 linguri parmezan

-pentru aluat verde:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de spanac
sare

-pentru aluat portocaliu:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de pasta de ardei
sare

-Pentru umplutura:
200 g crema de branza
3 linguri smantana
1 lingura de mustar
1/2 ardei gras rosu
200 g piept de pui
2 castraveti murati

Mod de preparare:
Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat sau proaspat, dar fiert 5 minute). Separat bati albusurile spuma tare si le incorporezi in primul amestec.
Pentru aluatul portocaliu repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei. Nu pui sare deoarece pasta de ardei este destul de sarata.

Pentru aluatul alb repeti procedeul, dar folosesti 2 linguri de parmezan. Pentru imagini puteti intra si pe reteta Rulada cu crema de branza si ciuperci
In tava mare de la aragaz (28x38 cm) pui o hartie de copt si intinzi compozitiile alternandu-le dupa imaginatie sau ca in imagine. 



Dai tava la cuptor pentru 15-20 de minute, 


apoi o scoti si rastorni aluatul peste un prosop umed. Lasi sa se raceasca si apoi il imparti in trei parti egale.
Pentru umplutura amesteci crema de branza cu smantana apoi adaugi ardeiul rosu si castravetii murati taiati in cubulete. Carnea de pui o fierbi in apa cu putina sare si o tai cuburi si o adaugi la compozitia de branza.


Amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia.


Umpli foile cu crema de branza cu pui 



si dai la rece prajitura aperitiv. O tai cubulete inainte de servire.


Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Sara & Miki .

Va doresc pofta buna!

2 comentarii:

  1. Oana, arata superb aceasta prajitura-aperitiv. Si sunt absolut convinsa ca si gustul este la fel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc de apreciere. Chiar a fost delicioasa. Va invit sa o testati!

      Ștergere