duminică, 19 octombrie 2014

Tort cu crema de iaurt si jeleu de mure



Ingrediente:
-pentru blat:
2 oua
50 gr zahar
50 gr ciocolata amaruie
75 ml lapte
50 ml ulei
125 gr faina
1 lingurita praf copt
1 lingurita esenta rom

-pentru crema:
500 gr iaurt de fructe de padure
100 gr zahar pudra
300 ml frisca lichida
3 plicuri gelatina
400 gr mure

-pentru jeleu:
200 gr mure
1 plic gelatina
4 linguri zahar brun
100ml apa

-pentru decor:
200ml frisca
5 linguri zahar pudra

Mod de preparare:
Bati ouale cu zaharul.
Topesti ciocolata impreuna cu uleiul pe baie de abur, lasi sa se racoreasca putin si adaugi peste oua. Adaugi laptele si esenta de rom.Adaugi faina, pliculetul de praf de copt si omogenizezi.
Torni compozitia in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.

Dai la cuptor. Cand trece testul cu scobitoarea scoti blatul din cuptor si il pui la racit pe un gratar. 

Dupa ce s-a racit tai blatul in doua.  
Bati frisca cu zaharul pudra pana se intareste.
Dizolvi gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o adaugi in crema de iaurt, apoi adaugi peste frisca si omogenizezi.

Asezi primul blat pe un platou si pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Eu l-am insiropat cu compot de mure.
Decongelezi murea si o lasi la scurs. 

Adaugi o parte din crema de iaurt, presari apoi mure, 

iarasi crema, mure, si la final crema. 

Asezi al doilea blat insiropat si adaugi crema de iaurt, mure si iar crema de iaurt.
Dai la frigider pana se intareste.

Pui murea intr-un vas pe foc, adaugi apa si zaharul si lasi sa clocoteasca. 

Lasi sa se raceasca apoi adaugi gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj.
Torni jeleul deasupra tortului si dai la rece pentru 2-3 ore sau pana a doua zi.

Treci pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului.

Bati frisca cu zaharul pudra pana se intareste si ornezi tortul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu