vineri, 26 mai 2017

Prajitura turnata cu mere



Va invit la o portie de prajitura delicioasa cu mere. Se face rapid si e pe placul intregii familii. Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de pe site-ul bucataras.ro


Ingrediente:
-pentru aluat:
4 oua
12 linguri zahar
18 linguri ulei
18 linguri lapte
24 linguri faina
2 lingurite praf de copt

-pentru umplutura:
1,5 kg mere
3 linguri zahar
scortisoara pulbere

Mod de preparare:
Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le scurgi zeama si le calesti pe foc cu zaharul 5-10 minute, 



apoi adaugi scortisoara dupa gust.
Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul mixand in continuare. 



Adaugi apoi laptele caldut alternativ cu faina amestecata cu praful de copt. 


Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptor pentru 10-15 minute.


Scoti tava din cuptor 



si peste blatul copt putin torni merele calite 


apoi torni restul de aluat. 


Introduci din nou tava in cuptor pentru 30-35 de minute, pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.


Poti face cele 2 foi separat punand jumatate din ingrediente, astfel incat cele 2 foi vor iesi egale. Eu am folosit o tava cu dimensiunea de 25x35 cm si mi-au iesit cam subtiri blaturile. Va sfatuiesc sa folositi o tava mai mica, c
u dimensiunea de 20x30 cm.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu