marți, 7 octombrie 2014

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata




Deoarece am dorit sa pregatesc o prajitura cu mere, care se face repede si e foarte delicioasa, m-am oprit la o reteta de pe site-ul Bucatareselor vesele , pe care am mai incercat-o si mi-a placut foarte mult. 

Ingrediente:
1 kg mere
50 ml apa
5 linguri zahar
2 plicuri budinca de vanilie
300 ml apa
circa 300 g biscuiti

-pentru glazura de ciocolata:
175 g apa
150 g frisca vegetala
225 g zahar
75 cacao
10 g gelatina

Mod de preparare:
Cureti merele de coaja,

le razuiesti pe razatoarea mare, 

apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si zaharul si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. Puteti să mai adaugati zahar, daca merele sunt mai acrisoare.

In acest timp dizolvi budincile in 300 ml apa rece si le torni peste mere. 

Le mai fierbi impreuna 10-15 minute pana se ingroasa.
Intr-o tava cu dimensiunea de 20 x30 cm pui un rand de biscuiti 

si apoi torni compozitia de mere. 

Deasupra pui un alt rand de biscuiti si lasi la rece pana prepari glazura. 

Daca biscuitii pe care ii folosesti sunt tari ii poti inmuia pentru cateva secunde in compot.

Pentru glazura amesteci apa cu frisca lichida, zaharul si cacaoa intr-un vas pe care il pui apoi la foc pana s-a topit zaharul avand grija sa nu dea in clocot. Pui la inmuiat in 50 ml apa rece 10 g gelatina, pe care apoi o incalzesti usor pe baie de abur avand grija sa nu fiarba. Gelatina dizolvata o torni peste compozitia cu cacao si amesteci pana se omogenizeaza. Strecori compozitia pentru a elimina eventualele granule de cacao care nu s-au amestecat bine si o dai la rece pentru circa 30-40 minute pana consistenta ei devine ca o smantana mai groasa dar totusi curge. Aceasta glazura de ciocolata astfel preparata o torni peste prajitura si o lasi la rece pana se incheaga glazura (preferabil de pe o zi pe alta).
Va asigur ca glazura este dementiala. Fetita mea a mancat-o cu lingurita.

Va invit sa testati reteta. Va asigur ca nu veti regreta! ;)

2 comentarii: