luni, 7 august 2017

Papricaș de pui



Vă invit la o porție de papricaș de pui. E delicios și foarte ușor de pregătit.

Ingrediente:
500g piept / pulpe de pui (dezosate)
2 cepe uscate
1 conservă de roşii
1 lingură de pastă de tomate concentrată
1 linguriță boia iute
1 lingură boia dulce
3 ardei copţi decojiţi şi curăţaţi de seminte şi cotoare
1 lingură făină
dafin
piper
sare
1 lingură Maggi Secretul Gustului Găină
3 linguri ulei
100 ml smântână de gătit
1 lingură făină
pătrunjel proaspăt

Pentru găluşte:
2 ouă
1 lingură apă minerală
sare
făină
Mod de preparare:
Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron.


În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, 


apoi torni un pahar de apă şi lași să se înmoaie ceapa. Adaugi o lingură Maggi Secretul Gustului Găină, boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, ardeii copţi tăiați fâşii, 


roşiile cubuleţe, pasta de tomate, sare, piper şi carnea


și amesteci până când se omogenizează compoziția.
Torni compoziția într-un vas termorezistent și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C, pentru 40-50 de minute.


Pentru găluşte, pui apă la fiert. Bați ouăle cu sare ca pentru omletă, apoi adaugi apa și pui făină până obţii o ciulama mai groasă.
Pui compoziția cu lingura (ca şi găluştele de griş) în apă fiartă, la foc mic, ca apa să nu bolborosească, pentru ca se vor împrăştia. Le fierbi cca.15 minute, de când se ridică la suprafaţă.
Amesteci smântâna cu o lingură de făină și apoi adaugi câteva linguri de sos fierbinte şi amesteci bine ca să aduci la aceeaşi temperatură, 


apoi torni peste compoziția din cuptor și omogenizezi. 


Adaugi şi găluştele scurse de apa în care au fiert. Amesteci şi potrivești de sare şi piper. 


Mai lași 5 minute la cuptor, apoi dai deoparte şi presari pătrunjelul tocat fin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu