miercuri, 22 februarie 2017

Tarta cu ardei copti, ciuperci si porumb


Mai jos regasiti o reteta de tarta delicioasa, usor de pregatit pe care v-o recomand cu drag.

Ingrediente:
-Pentru aluat:
200 g faina
100 g unt rece
1/2 lingurita sare
1 ou
6 linguri apa foarte rece 

-pentru umplutura: 
4 ardei grasi rosii
1 borcan ciuperci 
100g boabe porumb
3 felii pastrama
1 lingura ulei
100g cascaval
4 oua
Sare
piper 
Cimbru
3 linguri pesmet

Mod de preparare:
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.


Frigi ardeii apoi ii cureti de pielita, ii scurgi bine de apa si ii tai fasii. Adaugi boabele de porumb, pastrama taiata cubulete si ciupercile taiate marunt, 


dupa care condimentezi dupa gust cu cimbru, sare si piper si adaugi 80 g de cascaval dat pe razatoarea mare 


si ouale batute. 


Intinzi aluatul si imbraci o tava. Intepi aluatul din loc in loc si presari pesmetul. 


Torni compozitia de ardei peste aluat si a
duci marginile aluatului peste umplutura si il strangi intre degete din loc in loc. 


Introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, apoi scoti tarta si presari cascavalul ras ramas si o mai dai la cuptor pentru 5 minute. 


Se serveste calda, dar si rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu