duminică, 17 septembrie 2017

Tarta cu mere, pere si mascarpone



Vă invit la o tartă rapidă și delicioasă cu mere și pere. O puteți pregăti și cu alte fructe de sezon.

Ingrediente:
2 mere
2 pere
250g mascarpone
1 aluat foietaj
50g zahăr
esență de vanilie
scorțișoară
2 linguri smântână (opțional)

Mod de preparare:
Cureți merele și perele de coajă, le tai cubulețe și le pui să fiarbă 5-7 minute cu 2 linguri de zahăr, scorțișoară și 30ml apă (până scade apa și se înmoaie fructele). Eu am pus perele spre final, doar 2 minute, deoarece erau moi. 



Le lași să se răcească.
Mixezi crema mascarpone cu zahărul rămas și esența de vanilie. 



Dacă ți se pare prea groasă compoziția poți adăuga 2 linguri de smântână.
Întinzi aluatul foietaj și îl transferi în tava unsă cu unt. Înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță 



și torni crema mascarpone, 



apoi adaugi fructele deasupra. Îndepărtezi surplusul de aluat 



și decupezi floricele din aluatul rămas pe care le așezi deasupra fructelor.



Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, până când se rumenește aluatul. Lași să se răcorească și apoi servești tarta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu