joi, 29 septembrie 2016

Tarta cu broccoli, ciuperci si cartofi



Noua ne plac foarte mult tartele cu legume. Poate o sa vi se para ciudata combinatia, dar dupa parerea mea, in bucatarie e permis sa incerci orice. Va invit sa incercati si voi combinatii dintre cele mai indraznete.

Ingrediente:
1 aluat foietaj
3 fire ceapa verde
5 ciuperci champignion
1 broccoli mic (10 buchetele)
2 cartofi
2 linguri ulei
sare
piper
4 oua
50ml smantana
2 linguri pesmet
70g cascaval

Mod de preparare:
Cureti cartofii de coaja, in tai cubulete si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti pe jumatate ii scurgi de apa si ii lasi sa se raceasca.
Speli ciupercile champignon, le stergi cu un prosop absorbant (daca vrei le cureti coaja, dar nu e musai) si le tai felii subtiri.


Desfaci buchetelele de broccoli si le speli.
Calesti in 2 linguri de ulei, cipercile si ceapa taiata rondele. Dupa ce scade apa lasata de ciuperci adaugi condimentele apoi adaugi cartofii si broccoli si mai lasi cateva minute sa se caleasca.


Mixezi ouale cu smantana si sare si le adaugi peste amestecul de legume racit. Adaugi cascavalul ras si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Intinzi aluatul foietaj si il transferi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si il intepi cu furculita din loc in loc. Presari pesmetul peste aluat. Adaugi compozitia si tai surplusul de aluat. 


Introduci tava in cuptorul incins la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute. 


Lasi sa se raceasca putin si servesti tarta. 




  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu