sâmbătă, 3 decembrie 2016

Cupe de ciocolată cu cremă mascarpone şi fructe


Mai jos regasiti un desert rapid si delicios cu care va puteti incanta atat copiii cat si musafirii.

Ingrediente:
150 g ciocolată amăruie
100 g ciocolată albă
5 baloane mici
-pentru cremă:
250 g mascarpone
100g mure
4 linguri zahăr

-pentru decor:
mure
piersici din compot

Mod de preparare:
Topeşti ciocolata pe baie de aburi in doua vase. După ce se topeşte, o laşi câteva minute să se răcească. Pui ciocolata albă intr-o pungă si o găuresti la un colt si o adaugi peste ciocolata neagră.



Umfli puţin baloanele 



şi le introduci în ciocolată de mai multe ori până când formezi petalele, astfel încât baloanele să fie acoperite până la jumătate. Aşezi o folie de aluminiu într-o tavă şi pui câte o lingură de ciocolată pentru fiecare balon (pentru suport). Pui baloanele pe ciocolată şi dai la frigider 5-10 minute.



Între timp, prepari crema. Pui murele cu o lingură de zahăr şi apa la fiert pentru 10 minute. Treci printr-o strecurătoare fructele si sucul rezultat il adaugi peste mascarpone impreună cu zahărul pudră şi amesteci pană cand se omogenizează compozitia.



Scoţi baloanele de la frigider şi le spargi. 



Umpli cupele de ciocolată rezultate cu cremă, 



le ornezi cu fructe şi le serveşti.



Aceste cupe mi-au facut cu ochiul pe blogul Simonei pe care o felicit pentru retetele minunate pe care le pregateste. Eu am modificat pe ici pe colo reteta si umplutura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu