miercuri, 20 decembrie 2017

Bomboane cu polen și semințe de cânepă


Pentru această rețetă delicioasă și sănătoasă am avut ca sursă de inspirație blogul Florianei pe care o felicit pentru rețete sănătoase și apetisante pe care le pregătește și ni le împărtășește.

Ingrediente:
7 linguri fulgi secară sau ovăz
30 curmale mici spre medii
1 banană
6 linguri caju crud
2 linguri făină sau seminţe de cânepă decorticate
-pentru decor:
3-4 linguri de polen crud
3-4 linguri seminţe de cânepă decorticate


Mod de preparare:
Se mărunţesc fulgii de secară sau ovăz (în robotul de bucătărie sau râșniță) . Nu trebuie neapărat să ajungă la textura de făină.




Se mărunţesc şi nucile de caju.




Curmalele se pun în robotul de bucătărie și se mixează până ce se omogenizează. Dacă curmalele sunt foarte uscate se hidratează în apă călduţă cu jumătate de ora înainte de a începe procesul.



Se adaugă banana și se mixează, 



apoi se adaugă seminţele de cânepă 


și restul ingredientelor uscate și se mixează. Va rezulta un “aluat” lipicios, care se lasă la rece 10-15 minute. 


Se ia câte o linguriță de aluat între palme și i se dă forma unei bile apoi se învârte prin polenul împrăştiat pe o farfurie. 


Jumătate din bomboane se acoperă cu polen și jumătate se acoperă cu seminţe de cânepă decorticate.


Se țin la rece.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu