duminică, 28 mai 2017

Crumble cu capsuni si rubarba



Yuppii! Au aparut capsunile si rubarba! De mult le asteptam! Din pacate, capsunile nu sunt asa dulci si aromate precum mi-as dori, dar in curand se vor coace si cele din gradina soacrei mele si abia astept sa pregatesc tot felul de deserturi savuroase. Va invit sa incercati si voi acest desert rapid si delicios.

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-ul bucataras.ro/.

Ingrediente:
-pentru umplutura:
500 g capsuni proaspete
2 tije rubarba
6 linguri zahar brun

-pentru crusta 1(care este optionala):
100 g biscuiti digestivi cu scortisoara
-pentru crusta 2:
120 g unt gras rece
60g zahar brun
220 g faina


Mod de preparare:
Speli tijele de rubarba le cureti si le tai in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile spalate le tai in sferturi sau mai mici. 


Amesteci fructele, adaugi zaharul si le lasi deoparte 20-30 minute, ca sa-si lase putin sucul.


Biscuitii digestivi ii maruntesti si ii pui intr-un vas termorezistent uns cu unt. 


Peste biscuiti pui in strat uniform fructele.


Pentru crusta, amesteci faina cu zaharul (cred ca zaharul ar trebui macinat deoarece s-a simtit putin in aluat)


apoi adaugi untul rece taiat cubulete, 


si amesteci pana cand aluatul capata o textura nisipoasa. Presari aluatul peste fructe 


si dai vasul la cuptorul incins la 175-180 grade pentru 35-40 minute sau pana cand se rumeneste frumos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu