sâmbătă, 19 decembrie 2015

Rulada cu „ fulgi de zapada”


Daca doriti sa faceti o rulada in ton cu sarbatorile de Craciun, va invit sa incercati aceasta rulada delicioasa cu fulgi de zapada. Pentru fulgi puteti descarca de pe internet o imagine pentru a va ghida.

Ingrediente:
1 albuș de ou
50 g zahăr pudră
80 g faina
un vârf de cuțit de sare
1 lingura zeama de lamaie

Pentru aluat:
6 albușuri de ou, la temperatura camerei
80 g zahăr pudra
1 lingurita esenta de vanilie
1 linguriță suc de lămâie
colorant
80g făină
un vârf de cuțit de sare

Pentru crema:
500g mascarpone
80g zahar pudra
esenta de vanilie
300g mure

Mod de preparare:
Bati albușul de ou cu un praf de sare intr-un bol, până devine spumos, apoi adaugi treptat zaharul pudra. 



Cerni faina peste bezea si amesteci usor de jos in sus.


Adaugi si zeama de lamaie si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. 


Umpli o punga cu aluat.
Fixezi sablonul cu fulgi de zapada pe un suport tare (un tocator) si deasupra asezi o foaie de hârtie de copt. 


Utilizezi șablonul pentru a te ghida si formezi fulgii de zapada pe hartia de copt. Dupa ce ai facut toti fulgii de zăpadă, pui hârtia de copt cu fulgi de zăpadă în congelator, timp de 30 minute. 


Intre timp, bati albusurile cu un praf de sare, 


apoi adaugi treptat zaharul si bati până cand albusul formează tepi. Adaugi esenta de vanilie, colorantul si sucul de lamaie. 


Treptat adaugi faina si amesteci usor de jos in sus pana cand incorporezi toata faina.


Scoti hartia de copt cu fulgii de zapada si o asezi pe o tava 


apoi torni deasupra aluatul si introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, timp de 10-12 minute.


Rastorni rulada pe o alta hartie de copt si apoi trage usor de hartia de copt de pe partea cu fulgii de zăpadă. 


Pui o altă bucată de hârtie de copt pe partea cu fulgii si rastoarna rulada astfel incat fulgii de zapada sa fie in jos.Rulezi rulada 


si o infășori într-un prosop de bucătărie. O lasi sa se raceasca complet.
Pentru crema, mixezi branza mascarpone cu zaharul si esenta de vanilie. Daca ti se pare prea groasa crema poti adauga o lingura de smantana.
Dupa ce s-a racit rulada o desfaci si intinzi crema de branza, 


asezi murea deasupra 


si o rulezi cat mai strans. 


O invelesti in hartie de copt (sau folie alimentara) si o dai la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.


2 comentarii:

  1. Doamne, ce frumusete ai facut! Ori m-am zapacit eu, ori m-am zapacit :)
    Sigur am scris saptamana trecuta doua comentarii la tine pe blog si acum nu le mai gasesc nicicum. S-or fi pierdut in neant sau le-ai gasit tu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate! Acum am gasit comentariile pe blog. Nu s-au pierdut! Va multumesc de aprecieri! :*

      Ștergere