duminică, 17 ianuarie 2016

Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc


Daca doriti sa incercati ceva mai "usor", dupa atatea preparate din carne de porc,

va invit sa testati reteta de mai jos.

Ingrediente:
500 g carne tocata de curcan
1 felie de paine
1 ou
3 catei de usturoi
1/2 legatura de patrunjel
1 varf de cutit de nucsoara rasa
2 cepe mici
4-5 ramuri mari de busuioc (busuioc uscat)
1 conserva de rosii intregi in bulion Sun Food
1-2 linguri de zahar brun
sare
piper

Mod de preparare:
Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii 



si adaugi rosiile cu sosul din conserva 


si 3-4 ramuri de busuioc proaspat (se poate inlocui cu busuioc uscat). eu am avut busuioc uscat.


Completezi cu apa calda (cam 200 de ml) si fierbi sosul pe foc potrivit pentru 10-15 minute.
Pui carnea tocata intr-un castron potrivit. Inmoi felia de paine in apa, o storci bine, o rupi bucatele mici si o adaugi peste carne, impreuna cu oul, nucsoara, 1 catel de usturoi zdrobit, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.


Framanti bine compozitia, pana cand se omogenizeaza perfect, 


apoi, cu palmele umezite, formezi chiftelute, rulandu-le intre palme. Asezi chiftelutele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt 


si le introduci in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 20-25 de minute.


Intre timp, pasezi sosul cu blenderul, si adaugi, dupa gust, sare, piper si 1-2 lingura de zahar.
Asezi chiftelele intr-un vas rezistent la temperaturi ridicate 


si torni sosul peste chiftelute 


si le dai la cuptor inca 10-15 minute.


Chiftelutele in sos de rosii cu busuioc pot fi servite cu garnitura de paste sau de cartofi. Eu am pregatit un piure de cartofi.



Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu