miercuri, 28 septembrie 2016

Prajitura cu mere si branza de vaci



Daca va plac prajiturile cu fructe si vreti sa pregatiti ceva bunut si rapid va invit sa incercati aceasta prajitura. Eu am incercat-o si cu alte fructe de sezon si a fost delicioasa. Va invit sa testati si voi si prajiturile cu pere , cu capsuni , cu mure sau cu pere si prune . 

Ingrediente:
3 oua
1 praf de sare
10 linguri zahar
8 linguri ulei
12 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie

Umplutura
5 mere
2 linguri zahar brun
1 lingurita scortisoara
20ml apa
200 gr branza de vaci
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri gris

Mod de preparare:
Speli merele, le cureti de coaja, le tai in cubulete si le pui la calit intr-un vas cu 2 linguri de zahar brun, scortisoara si apa. 


Le lasi pana se inmoaie putin.


Amesteci branza cu ouale, zaharul si cu grisul.


Bati ouale cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul si mai amesteci putin. Adaugi uleiul si omogenizezi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor, cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia. 
Torni 3/4 din compozitie in tava unsa cu unt. Pui crema de branza din loc in loc, 


apoi pui cubuletele de mere 


iar deasupra torni restul compozitiei.


Dai tava la cuptor preincalzit la 180 de grade si coci prajitura timp de 40-45 de minute, pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.


O lasi la racit pe un gratar apoi o portionezi. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu